طلاق از طرف زن
بدون شک پیچیدهترین و سختترین پرونده خانوادگی در بین پرونده های دستگاه قضا، درخواست طلاق از طرف زن و طی مراحل قانونی آن از سوی زوجه است؛ بر اساس قوانین فعلی کشور درخواست طلاق از سوی مرد امکانپذیر است به همین دلیل زن برای طی مراحل قانونی طلاق بدون رضایت همسر خود راهی دشوار در پیش خواهد داشت.
طلاق از طرف زن تنها در شرایطی امکانپذیر است که دلیل موجه و قابل اثباتی وجود داشته باشد تا دادگاه طبق آن، تقاضای طلاق را بپذیرد؛ در غیر این صورت طلاق یا باید به صورت توافقی باشد یا زن وکالت در طلاق یا حق طلاق را از همسر خود اخذ کرده باشد که این موارد خارج از بحث ما در این مقاله است.
در ادامه به بررسی راهکارها و مراحل ثبت طلاق از طرف زن میپردازیم؛ در این راستا پیشنهاد میشود به دلیل پیچیدگی و سختی پرونده طلاق از سوی زن، حتماً قبل از شروع به اقدام از مشاور حقوقی خانواده یا وکیل خانواده مشاوره کافی را دریافت نمایید تا در طی مراحل طلاق با اتلاف وقت، انرژی و همچنین بینتیجه ماندن پرونده روبرو نشوید.
مراحل طلاق از طرف زن
همانگونه که قبلتر در مقاله ذکر کردیم اگر طلاق به صورت توافقی نباشد و همچنین زن از شوهر خود وکالت در طلاق نداشته باشد به ناچار باید درخواست طلاق از طرف زن به دادگاه خانواده تقدیم شود؛ در این مورد زوجه با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست خود را ثبت میکند، سپس این دادخواست به دادگاه خانواده ارجاع میشود؛ در برخی از استانها قبل از ارجاع پرونده به دادگاه خانواده زوجین جهت سازش به شورای حل اختلاف و در برخی از موارد نیز به مشاوران بهزیستی ارجاع میشوند.
در طلاق از طرف زن پرونده طلاق سه مرحله را طی میکند؛ در صورتی که حکم دادگاه اول ( بدوی) به ضرر زوجین باشد نسبت به آن حکم در مهلت ۲۰ روزه تجدید نظرخواهی میکنند و سپس پرونده به دادگاه تجدید نظر استان فرستاده شده و در ادامه صدور رای توسط شعبه دادگاه تجدیدنظر میباشد که مجدداً اگر رای به ضرر هر یک از طرفین بود، آن طرف میتواند فرجامخواهی کند که در این صورت پرونده به دیوان عالی کشور ارسال میشود؛ زوجه در این شرایط میتواند در دادگاه خانواده محل اقامت شوهر و هم در دادگاه خانواده شهری که هم اکنون ساکن است دادخواست طلاق را به دادگاه تقدیم نماید.
راهکارهای طلاق از سوی زن
- راهکار اول: همان گونه که قبلتر در مقاله گفته شد یکی از راهکارهایی که زوجه میتواند بدون اتلاف وقت طلاق خود را ثبت کند طلاق توافقی است.
- راهکار دوم: یکی دیگر از راهکارهایی که طلاق از سوی زوجه را سرعت میبخشد وکالت در طلاق است یا همان حق طلاقی که زن در هنگام عقد از همسر خود دریافت میکند.
- راهکار سوم: در سند ازدواج ۱۲ شرط در عقدنامه ذکر شده که با اثبات یکی از آن ۱۲ مورد زن وکیل در طلاق از سوی همسر خود با قبول بذل خواهد بود؛ در این مورد مشورت با وکیل خانواده یا وکیل آنلاین به دلیل پیچیدگی موضوع بحث الزامی میباشد.
- راهکار چهارم: با توجه به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی یکی دیگر از راهکارهای طلاق از سوی زن اثبات عسر و حرج است؛ در این شرایط زوجه به دلیل به وجود آمدن وضعیتی که زندگی را برای او مشقت بار و غیر قابل تحمل کرده میتواند دادخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه نماید.
مهمترین موضوعات عسر و حرج برای طلاق از سوی زوجه
در ادامه مقاله به مهمترین موضوعاتی که زن با استناد به آنها میتواند دادخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه نماید میپردازیم؛ مهمترین موضوعاتی که زن میتواند به استناد عسر و حرج دادخواست خود را به دادگاه تقدیم نماید عبارتند از:
- اعتیاد مضر شوهر
- عدم پرداخت نفقه به مدت حداقل ۶ ماه
- مریضی غیرقابل درمان و سخت علاج شوهر
- بیماریهای مقاربتی از سوی شوهر
- عدم توانایی در بچهدار شدن از سوی زوج
- ترک کردن زندگی از سوی شوهر
- ازدواج مجدد زوج بدون رضایت از زوجه
- محکومیت زوج به زندان بالای ۵ سال یا محکومیت به جرایمی که در شأن زوجه نیست
- سوء رفتار و سوء معاشرت همچون ضرب و جرح و توهین از سوی زوج
- عدم تهیه مسکن برای مدت غیرمتعارف
- اثبات خیانت زوج در دادگاه توسط زوجه
- بلاتکلیف رها کردن زوجه توسط زوج
- عدم برقراری رابطه جنسی برای مدت غیر متعارف یا نوع غیر متعارف از رابطه جنسی
- مشکلات زناشویی همچون عیوب مرد
مدت زمان طلاق از طرف زن
بر اساس قانون و قوانین آیین دادرسی مدنی طلاق پروندهای است که با اعتراض هر کدام از زوجین سه مرحله را طی میکند؛ دادگاه بدوی، دادگاه تجدید نظر استان و دیوان عالی کشور به همین دلیل در صورتی که خود زوجین به صورت مستقل اقدام به طی مراحل طلاق کرده باشند این مراحل حدوداً یک سال یا بیشتر طول خواهد کشید؛ پیشنهاد میشود برای دوری از اتلاف وقت و هزینه و همچنین عدم شکست در پرونده حتماً قبل از اقدام به طلاق از وکیل آنلاین یا وکیل طلاق توافقی مشورتهای لازم را دریافت نمایید.
درخواست طلاق از سوی زوجه باکره
جالب است بدانید برخلاف عقد نکاح که زوجه مستلزم اجازه پدر یا جد پدری است در طلاق به هیچ وجه اجازه پدر یا جد پدری اهمیت ندارد هرچند که ممکن است به دلیل عرف دیدگاه دیگری وجود داشته باشد.
مهریه زن در صورت باکره بودن در هنگام طلاق نصف میشود؛ با این حال طلاق یک طرفه به درخواست زوج باکره کمی دشوار است به همین دلیل مشورت با وکیل خانواده به دلیل تخصصی بودن موضوع بیشتر از سایر موارد الزامی است زیرا در بیشتر موارد لازم است از طریق راهکارهای دیگری همچون مطالبه نفقه یا الزام تهیه مسکن متناسب با شان زوجه و … اقدام شود.
سخن پایانی
در این مقاله دادخواست طلاق از سوی زن را مورد بررسی قرار دادیم؛ همانگونه که ذکر شد یکی از پیچیدهترین پروندهها در دستگاه قضا طلاق از سوی زوجه است به همین دلیل بهتر است قبل از اقدام به طلاق با مشاور حقوقی خانواده یا وکیل خانواده مشورت نمایید تا دچار اتلاف وقت، هزینه و سرخوردگی و عدم نتیجه پرونده نشوید. متشکریم که تا انتهای مقاله با تیم حقجویان همراه بودید.
دیدگاهتان را بنویسید