وکیل روابط نامشروع
وکیل جرایم رایانه ای
وکیل جرایم پزشکی
وکیل مشروبات الکلی
وکیل مواد مخدر
وکیل ضرب و جرح و دیه
وکیل قتل
وکیل سرقت
وکیل جعل
وکیل جرایم اقتصادی
جرایم کیفری
شاید تاکنون بیشتر افراد با جرایمی همچون کلاهبرداری، سرقت و …روبرو شده باشند؛ این موضوعات با توجه به پیچیدگی و حساسیت به سادگی قابل حل نخواهند بود به همین دلیل بهتر است که برای حل شکایاتی همچون کلاهبرداری، سرقت و … موضوع را وکیل کیفری در میان بگذارید.
وکلای کیفری به دلیل تخصص در امور کیفری می توانند پیشبرد پرونده را سرعت ببخشند و همچنین وظایف خود را به نحو احسنت انجام دهند.
وکیل کیفری
برای پی بردن به چیستی وکیل کیفری، نیاز به شناخت و بررسی حقوقی دو کلمه وکیل و کیفری خواهد بود.
وکیل به معنای عمومی به معنای نماینده، نایب،قایم مقام،مأمور،مدافع و جانشین شخص دیگر است ،که با توافق میان طرفین و به دلیل انعقاد عقد وکالت برای انجام وظایفی که موکل خود بر عهده وکیل قرار داده است به ایفای وظایف می پردازد؛در عرف و میان مردم اشخاصی که دارای وکالت نامه رسمی و محضری از اعضای خانوادگی خود یا سایر اشخاص باشند به عنوان وکیل و نماینده رسمی محسوب می شوند.
وکیل در معنای خاص اشاره به اشخاصی دارد که به صورت تخصصی در ارتباط با این رشته مدرک کسب کرده و موفق به قبولی در آزمون وکالت گردیدهاند،این گونه افراد با گذراندن دوره کارآموزی و قبولی در آزمون هایی همچون اختبار توانستهاند پروانه وکالت خود را اخذ نمایند، اینگونه وکلا به نیابت از موکل خود اقدام به اجرای وظایف در محاکم قضایی و همچنین ثبت دادخواست و شکوائیه ها می کنند و در پرونده هایی با موضوعات کیفری و حقوقی از موکل خود به عنوان مدافع ، دفاع خواهند کرد.
واژه کیفری در بررسی حقوقی به معنای مباحث و موضوعاتی است که به صورت کلی در دسته جرایم کیفری وجود دارد،در حالت کلی موضوعات به دو دسته موضوعات حقوقی همچون حضانت ،طلاق، نکاح، … و موضوعات کیفری همچون قتل، سرقت، کلاهبرداری، و … تقسیم می شوند.
برای پیشبرد موضوعات حقوقی در مراجع قضایی خواهان یا وکیل،موکل باید ثبت دادخواست کنند و برای پیشبرد موضوعات کیفری در محاکم قضایی شاکی یا وکیلِ موکل باید اقدام به ثبت شکایت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نمایند.
پس در یک نگاه کلی میتوان دریافت وکیل کیفری شخصی است که با گذراندن دروس تخصصی وکالت و همچنین موفق شدن در اخذ پروانه وکالت به عنوان وکیل دادگستری شروع به کار می کند، این فرد با تخصص خود میتواند از موکل خود در مراجع و محاکم قضایی برای موضوعاتی همچون سرقت، کلاهبرداری، قتل و … که از جمله جرایم کیفری محسوب می شوند اقدام به دفاع نماید.
وکلای کیفری به دلیل تخصص در دروس کیفری مهارت خاصی دارند که می توانند پرونده های موفقی در زمینه کیفری کسب نمایند و در پیشبرد این گونه پرونده ها موفق تر عمل کنند.
وظایف وکیل کیفری
تمامی وکلا در مقایل موکل خود وظایفی دارند که اگر به درستی ایفای وظیفه نکنند، موکل خود حق دارد وکیل را از وکالت عزل و وکیل دیگری را برای پرونده خود برگزیند؛ در ادامه مقاله حق جویان قصد داریم به وظایف وکیل کیفری بپردازیم، این گونه وظایف عبارتند از:
وکلا وظیفه دارند قرارداد وکالت با موکل خود را در برگه های مخصوص وکالت نامه انعقاد کرده و یک نسخه از این قرارداد را در اختیار موکل خود قرار دهند.
وکلا وظیفه دارند صرفاً در محدودهای که موکل به آنها اختیار داده است به انجام وظایف بپردازند،اختیاراتی که موکل میتواند بر عهده وکیل خود قرار دهد عبارتند از ثبت شکایت از طریق دفاتر خدمات قضایی، تجدید نظر خواهی، واخواهی، فرجام خواهی، اعاده دادرسی، ادعای جعل، انکار و تردید ،تقاضای کارشناس، تعیین کارشناس، انجام مصالحه و شرکت در جلسات رسیدگی و…
لازم به ذکر است که قانونگذار حدود و اختیارات وکلای دادگستری را به صورت واضح و کامل مشخص نموده است.
انتخاب وکیل کیفری مناسب
پس از توضیحات کامل در ارتباط با چیستی وکیل کیفری و وظایف آن،آشنایی کاملی با یک وکیل کیفری پیدا کرده اید؛در این بخش از مقاله قصد داریم راه های انتخاب وکیل کیفری مناسب را به شما پیشنهاد دهیم.
یکی از مواردی که برای انتخاب وکیل کارآمد است، مشورت گرفتن از وکیل قبل از انعقاد عقد وکالت است، افراد در صورت مشورت گرفتن از وکیل منتخب خود میتوانند راهکارهای پیشنهادی و همچنین میزان اطلاعات وکیل را مورد قیاس قرار دهند و سپس به انتخاب وکیل بپردازند.
یکی دیگر از راه های انتخاب وکیل مراجعه به لیست بهترین وکلای کیفری و نامدار در شهر مورد نظر است، اکثر وکلای مجرب با موفقیت در پرونده های خود در میان مردم شناخته می شوند به همین دلیل پیدا کردن و انتخاب وکلای موفق کار چندان دشواری نخواهد بود، لیست وکلای محبوب و نامدار در فضای مجازی و اینترنت وجود دارد.
هزینه وکیل کیفری
بیشتر افراد در هنگام مراجعه به وکیل کیفری، این پرسش را دارند هزینه وکیل چقدر است؟ در ادامه مقاله حق جویان قصد داریم به بررسی هزینه وکیل کیفری بپردازیم.
اگر وکیل و موکل در هنگام عقد قرارداد وکالت بتوانند بر سر هزینه به توافق برسند محدودیتی وجود نداشته و موکل میتواند با پرداخت هزینه مورد نظر از خدمات وکیل خود بهره مند شود،در غیر این صورت یعنی زمانی که وکیل و موکل نتوانند بر سر هزینه پرونده به توافق برسند، هزینه مطابق با تعرفه مصوب قوه قضاییه اخذ می شود ؛تعرفه مصوب قوه قضاییه به صورت سالانه در اختیار وکلا قرار می گیرد.
جمع بندی
در این مقاله حق گویان سعی داشت تواند وکیل کیفری را به صورت کامل و به زبان ساده برای تمام افراد معرفی کند اگر شما هم جزو افرادی هستید که دارای پرونده با موضوعات کیفری همچون سرقت کلاهبرداری قتل و غیره هستید می توانید از این گونه وکلای متخصص کیفری کمک بگیرید امیدواریم از مطالعه این مقاله کمک شایانی به شما در جهت رفع ابهام و آشنایی بیشتر با وکیل کیفری کرده باشد.