کار چاق کن کیست؟
کار چاق کن به افرادی میگویند که در پی فریب دادن عوام خود را به عنوان فردی صاحب نفوذ و دارای شغل دولتی معرفی میکنند.این افراد در واقع با به کارگیری تجربه و نفوذ خود از میانبرهای غیرقانونی برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند.
کار چاق کن کیست؟
به بیان عامیانه برای توصیف عمل کارچاق کن ها میتوان گفت که این افراد مانند دلال ها عمل میکنند و در مواردی نیز که درجایگاه اقامه ی دعوا نیستند ، در دعوی بانقش وکیل ظاهر میشوند.این کار یعنی واسطه گری و کار چاق کنی دارای سابقه ای طولانی مدت است و مربوط به امروز و دیروز نیست و انقدر این افت در انجام امور قضایی عمق پیدا کرده است که تبدیل به معضلی جدی در این امر شده است چرا که مجرمان این جرم اکثرا در قالب دستگاه های قضایی و اداری رسوخ میکنند.
کارچاق کن ها معمولا در دو گروه فعالیت میکنند:
گروه اول کار چاق کن هایی هستند که عملا کلاهبردار محسوب میشوند و هیچ ارتباطی با مدیران،کارکنان و قضات ندارند.این افراد ادعای دروغین من باب ارتباط با این افراد را برای فریب افراد مطرح میکنند درحالی که هیچ پل ارتباطی بین فرد و مقامات قضایی وجود ندارد و به انها وعده های واهی برای فریب بیشتر میدهند.این گروه کاری مساوی با کلاهبرداری محض انجام میدهند.
گروه دوم کارچاقکن هایی هستند که بین انها و مقامات قضایی (به ندرت با قاضی پرونده) و کارکنان شعب ارتباطی وجود دارد که از این سوء استفاده به عمل میاورند.شیوه ی کار این گروه از کار چاق کن ها کمی موجه ترعوام فریبانه تر بوده است طوری که قرار انها با قربانیان در دفتر کار کارچاق کن تنطیم میشود و چهره ای رسمی دارد.
توجه: طبق امار به دست امده افرادی که دانش حقوقی نسبی دارند کمتر در دام کارچاق کن ها و کلاهبردار ها میافتند و احتمال از دست دادن سرمایه توسط کارچاق کن ها با افزایش اگاهی حقوقی افراد کاهش میابد.
مجازات کار چاق کن چیست؟
مجازات کارچاق کنی باتوجه به جزییات کلاهبرداری و شیوه ی کارچاق کنی مجرم متغیر است. به طور مثال ممکن است یک کار جاق کن برای اهداف خود از جعل سند و … نیز استفاده کرده باشد که این امر مجازات او را افزایش میدهد؛اما به طور کلی کسی که بدون سمت رسمی یا اجازه ی دولت خود را جای شاغل دولتی اعم از کشوری یا لشگری و انتظامی جا بزند که از نظر قانون کاملا به او بی ربط بئده است و در امور قضایی و قانونی دخالت کند به حبس از شش ماه تا دوسال محکوم خواهد شد.
اگر بخواهیم با جزییات بیشتری به مجازات کار چاق کنی بپردازیم باید به مواد قانونی مرتبط با این موضوع مراجعه کنیم که در ادامه ی این مقاله از سایت حق جویان به بررسی این امر خواهیم پرداخت. مطابق با ماده 555 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 همانطور که گفته شد به 6 ماه تا 2 سال حبس محکوم میشوند اما در صورتی که مجرم جهت انجام هدف خود از اعمال مجرمانه دیگری نیزاستفاده کرده باشد برای این اعمال نیز محکوم میشود. به طور مثال اگر شخص از دیگران وجهی اخذ کرده باشد کارچاق کن به عنوان کلاهبردار نیزتخت تعقیب و پیگرد قانونی قرار میگیرد و علاوه برحبس به مجازات هایی همچون شلاق،پرداخت های نقدی و رد مال محکوم میشود.
همچنین برای کارچاق کن هایی که خود را به جای وکیل و یا مشاورحقوقی نیز جا زده اند و فاقد پروانه رسمی وکالت هستند به علاوه به 1 تا 6 ماه حبس محکوم میشوند. خوب است بدانید که قربانیان نیز در این جریان مجرم محسوب میشوند،در واقع قربانیان در این جریان مرتکب جرم ارتشاء شده اند و از این حیث که از مال خود رشوه به فرد مرتشی میدهند راشی و مجرم محسوب میشوند.پس از بررسی پرونده رشوه ی رد و بدل شده به نفع دولت ضبط میشود و اگر امتیازی توسط این رشوه برای فرد کسب شده باشد ان امتیاز نیز لغو میشود.علاوه بر این موارد این افراد محکوم به مجازات تعزیری نیز میشوند که ممکن است به صورت نقدی یا حبس باشد.
سخن پایانی
در این مقاله از سایت حق جویان سعی بر این داشتیم که شما را با جرم کار چاق کنی و مجازات ان اشنا کنیم. از اینکه سایت حق جویان را برای مطالعه درباره ی کارچاق کنی انتخاب کرده اید سپاسگزاریم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشد به سوالات شما درباره ی کار چاق کنی پاسخ دهد.
دیدگاهتان را بنویسید